Den svage ser ikke sine svagheder

Hvis man er dum, kluntet, svag eller lign. ser man ofte ikke sine fejl selv. Hvorfor er det så svært at se sine egne fejl? Og hvorfor skal dumme menneskers evne til at perspektivere og se verden fra en anden vinke end deres lille navlehul gå ud over uskyldige mennesker?

Hvorfor opfører voksne mennesker sig som børn? Leger en blanding af Robinson og Paradise hotel. Hvorfor vælger man forvoksne børn ind på magtfulde positioner, som f.eks. pladsen som USAs præsident og lign?

Hvorfor kan vi ikke allesammen bare være venner? Accepterer hinandens stærke og svage sider, jeg kan acceptere andres svage sider hvis bare de kan erkende dem og ikke forgiver ikke at have dem.

Hvis jeg kan hvorfor kan andre så ikke?
Det hele koger desværre sammen til at vi har alt for mange mindre kloge mennesker … det giver en nogle ubehagelige flashback til Jødeudrydesen og film som “Hvordan slipper vi af med de andre” … og et eller andet sted begynder man at forstå tankerne bag..

Categories

2 Replies to “Den svage ser ikke sine svagheder”

 1. Det er en skræmmende tanke.. “\(0o)/” Men alligevel kan jeg godt følge dig, men hey.. Hvis der ikke var “dumme” mennesker til så ville de kloge jo ikke være de kloge. Det er lige så logisk som at man kun skal omgås med børn i _små_ doser og store mængder af chili 😉
  Fred mennesker..!

 2. Enig med Fix ….og også egentlig med dig …. og så alligevel ….dumhed er vel også en svaghed – men de fleste mennesker kan jo ikke selv vurdere om de er dumme eller kloge eller hvad – det er også en svaghed, men man kan jo ligesom ikke erkende den selv.
  Endvidere skal man huske, at det er menneskeligt at fejl – og mangel på overbærenhed er altså også en svaghed. Er man klog og ovenpå bør man have overskud til at kunne bære over med dumhed.

  Jeg holder mig til min fiske filosofi – der har udstyret mig med en stor regnbuefarvet kæmpe svævende fisk …..som dumhed højest gør til grå tunmos 🙂

  Så:
  Vælg din attitude
  vær til stede
  Gør en forskel for anddre
  LEG

  Ha’ en fornøjelig weekend med en kæmpestor glad fisk 🙂

  Knus til alle

Comments are closed.