Så bliv dog voksne!!!

Jeg fatter ikke det her strejke flip … nogen har bildt sig selv ind at alle offentlige institutioner skal forhandle samlet løn overenskomst, fagforeningerne er blevet så store at de ikke har en klaphat styr på den enkelte medarbejders behov.

Og i det hele taget? Strejke? Wtf sker der lige for det? Er man tilfreds med sit arbejde og sin løn så går man på arbejde, er man ikke så finder man et andet sted at arbejde hvor de værdsætter ens evner nok til at levere en tilfredsstillende løn.

Og slutteligt hvis ikke man kan finde sig et arbejde der vil betale en den løn man mener man er værd må man enten revurdere sin værdi, eller dygtiggøre sig selv på en måde sådan at virksomheden ikke kan undvære en, og ja så er det sur røv at være pædagog og umiddelbart kun have jobmuligheder inden for det offentligt.

Men det offentlige må jo også tage sig sammen før eller siden hvis de fortsat vil have ansatte, nogen fortæller mig det er usocialt at forhandle sin egen løn selv. Men der er fandme kun en her i verden der er kvalificeret til at forhandle min løn, og det er mig. Intet i verden skal forhindre mig i at gå op til min chef og sige til ham at hvis han fortsat ønsker jeg skal være her må han få fingeren ud og gi mig noget højere løn.

Hvis han fyrer mig af den grund er jeg helt sikker på der nok skal være andre der kan tilpasse sig mine krav. Vi lever i det 21. århundrede i et af verdens rigeste lande. Vi lever af kompetencer, vi snakker håndværkere, ingeniører, programmører, forskere og lign. Hvis du står som elektriker idag og har 4 ansatte så er du nødt til at gøre sådan at de har det godt, for dine konkurrenter står i kø for at overtage dine ansatte.

Og det er det samme indenfor IT Branchen, hvorfor tror i vi er begyndt at importere arbejdskraft fra udlandet? Det er fordi der ikke er mere kvalificeret arbejdskraft herhjemme. Hvad så med de strejkende pædagoger? Ja de har jo valgt det selv, de har selv valgt uddannelse og er endt i et system som tilsyneladende ikke belønner individualisme, og ja det er da synd for nogen der lever i det og ikke har mulighed for at begå omvalg. Men jeg er fandme træt af at høre på det, gør noget ved det hvis i er utilfredse. Og det at gøre noget ved det er _ikke_ at sætte sig på sin flade en uge og sige at vi er utilfredse. Hvis der ikke er flere penge i det offentlige så er der ikke flere penge, så må vi komme med alternative løsninger. Så må vi skyde nogen ældre, skære 5.klasse fra folkeskolen eller kun ryde sne hver anden vinter.

Pointen er at det er den mest åndsvage løsning at sætte sig med armene over kors og nægte at lave dagens daglige dont, det er præcis samme opførsel du ser som pædagog i børnehaven når børnen bliver kede af det eller får stillet, for dem uoverskuelige, krav.

Vis jer som voksne mennesker og ta noget ansvar for den verden i lever i.

Jeg priser mig lykkelig overfor at IT Branchen ikke bruger den slags, her kan folk heldigvis selv forhandle deres løn og fagforeninger bliver kun brugt når en medarbejder kommer op at skændes med sin arbejdsplads til at levere advokat hjælp.

Categories

3 Replies to “Så bliv dog voksne!!!”

 1. Ja det kan vel ikke undre, at vi slet ikke er enige 🙂 I øvrigt vil jeg da gerne påpege, at du heller ikke er enig med dit politiske tilhørsforhold, for det du her har skrevet, er superborgerligt!

  Jeg kunne ønske mig, at du gad læse fagforeningernes historie – helt tilbage fra omkring 1870 – 80 stykker, for så kan du nemlig se, at solidariteten har betydet, at velfærden for alle i Danmark er blevet meget bedre!
  Du kan også sammenligne med lande, hvor fagforeningerne ikke er særligt stærke – der er der også meget større sociale forskelle – hvilket da absolut ikke er ønskeligt.

  Når man strejker sidder man ikke bare på sin røv – man promoverer sig selv/sin gruppe og gruppens krav – så det er altså ikke en ekstra ferie.

  Man kunne selvfølgeligt sige, at pædagogerne bare kunne vælge et andet erhverv – det kunne sygeplejersker, lærere osv. også, men omvendt er der brug for disse mennesker, og samfundet ville jo ikke kunne fungere uden – selv en kort strejke vil ramme meget meget hårdt, for kan børnene ikke blive passet, kan andre faggrupper ikke komme på arbejde, og så har vi jo ligesom balladen – og helt ærligt det kan da ikke passe, at de grupper, der tager sig af mennesker – samfundets vigtigste resurse – skal være nogle af de lavestlønnede!

  Jeg kunne blive ved i timevis…… men jeg har ligesom en gruppe børn, som jeg skal op og sørge for bliver en god arbejdskraftsresurse, så der der kan blive nogle gode it-folk, læger, pædagoger osv. i morgendagens samfund også :-p

 2. Mange tak fordi du lige har styrket mine argumenter! De folk der sider på magten og på pengene er udemærket klar over at hverken pædagoger eller sygeplejersker kan undværes. I det øjeblik de, eller lad os bare sige 30% af dem, sagde deres job op så er jeg 200% sikker på at den efterfølgende krise enten ville resultere i import af billig arbejdskraft fra Østeuropa (not likeley to happend … ikke engang læger derfra tør vi bruge) ELLER vi får udviklet nogle forhold der er til at arbejde under.

  Personligt tror jeg på det sidste, for ja selvfølgelig har vi brug for dem og det ved folk også godt. Derfor hedder truslen “I skal være glade for vi gider lave det her, ellers kan vi da bare finde noget andet at lave”.

  Men tak fordi du supportede min sag uden selv at vide det 🙂

  Og btw så dikterer mit valg af parti ikke min politik, min politik dikterer mit valg af parti…desuden er der pt. kun et parti i folketinget som har andet end rødgrød med fløde mellem ørene!

 3. Ja men det parti går altså også ind for strejkeretten :-p

  Og selvfølgelig siger 30% ikke deres job op, for folk har ikke råd til 5 ugers karantæne og er ikke sikre nok på sig selv til at turde gøre det – derfor er strejkeretten altså det bedste middel vi har, hvor vi jo også viser systemet/befolkningen, hvilke konsekvenser det har, når arbejdet ikke bliver udført – at det ikke er godt nok, er vi ganske enige om, men at være modstander af strejker – det kan jeg ikke, jeg synes det er en fed ting og jeg holder til stadighed på solidaritet frem for alt …. i øvrigt er det på tide at fagforeningerne får andet at lave end bare deres pamperi

Comments are closed.