Visa Electron og Læsehesten i Skive …

Jeg var ude for en lidt ubehagelig oplevelse idag, jeg var nede i gågaden kigge mig lidt omkring. Havde egentlig ikke noget formål, så kom jeg forbi læsehesten og besluttede mig for at kigge ind og det var da også heldigt nok for jeg fandt ud af at de havde simpsons sæssoner til 200kr stykket, så jeg bad straks om 5 af dem og kørte mit Electron kort igennem deres betalingskort automat, hvorefter jeg blev mødt med en vred bib-lyd…

Og her skal det lige siges at jeg har valgt at have et Visa Elektron kort til en af min konti og et Visa Dankort til den anden, således har jeg Elektron til min privatkonto og Visa Dankort til firmakontoen. Visa Elektron har den fordel at det kan man ikke komme til at overtrække, dvs når jeg kører kortet igennem og taster koden bliver det beløb jeg hæver garanteret for af banken. Det vil sige det er faktisk endnu mere sikkert ifht. butikken.

Jeg nåede dog ikke at tænke særlig meget før en vred ekspedient vriser af mig og siger at jeg skal bruge chippen, så fortæller jeg ham at det bliver lidt svært når der ikke er nogen på kortet. Så spørger jeg til hvornår han regner med at få det problem løst, hvortil han svarer at hans maskiner simpelthen ikke kan finde ud af det hvis der ikke er chip på. Det forklarer jeg ham så at det er en løgn og smider lidt fagsprog med i købet, og spørger så igen hvornår han får problemet løst. Så ændrer han pludselig forklaring og siger at det er TDC der kræver 4.000kr ekstra for at man kan få lov at bruge Visa Elektron, men der er jo også kun 4% af deres kunder der benytter Visa Elektron.

Og så tager vi lige en pause igen .. 4000kr om året, manden får det til at lyde som en formue. Men det drejer sig faktisk kun om 333kr om måneden, det er omkring 11kr om dagen. Hvis en ekstraregning på 333kr om måneden er nok til at gøre en forskel på ens forretning så skal man få fingeren ud og finde noget andet at lave for så er der noget fundamentalt galt med ens forretningskoncept. 333kr eller 4000kr er så lidt for en virksomhed at det bare ikke må være et argument.

Når folk på Amino ytrer ønske om at starte en webshop er den første lektion de får en om hvor vigtigt det er at kunne tage imod alle typer betalingskort, men i reallife forretninger forventer indehaverne at kunderne anskaffer sig de betalingskort som de nu engang har valgt at køre med. Det er både useriøst og indbildsk at de får lov at bestemme den slags.

Men for at komme tilbage til historien, da jeg var færdig med at blive set ned på af ham fordi jeg “kun” havde et Visa Elektron kort (for 1000kr er mindre værd på en konto med elektron kort end den er på en konto med mastercard til ) vendte manden sig om og gik, så stod jeg undrende og spurgte om han mistede lysten til at handle med mig? Så vendte han sig om og sagde “Du har jo ingen penge!”, så fandt jeg mit firma visadankort frem og sagde at jeg på intet tidspunkt havde sagt at jeg ingen penge har men at jeg er utilfreds med at jeg nu skulle hjem og flytte penge rundt fra min privatkonto til firma kontoen.

Hvortil mandens prompte svar var at han syntes jeg skulle finde et andet sted at handle, og det gør jeg så. Magen til ubehøvlet opførsel har jeg aldrig set. Jeg tror manden selv ejede butikken ellers ville jeg have bedt om at tale med ejeren, men han må jo bare opdage at ingen gider handle hos ham mere.

Min opfordring til alle som forventer at blive behandlet med respekt når de handler, ikke blive set ned på eller talt ned til er at holde sig _langt væk_ fra læsehesten og al’ dens væsen.

Samtidig ser jeg et problem i at handle i en butik som ikke har 333kr om måneden til at få sat ordentlige dankort terminaler op, hvad sker der så når jeg har brug for en garanti reperation? Har de så heller ikke råd til det? Det gør mig ærlig taget ikke særlig tryk at se at en forretning hvor jeg er ved at handle har likviditetsproblemer.

Så hvis i er ved at handle et sted og de ikke tager jeres Visa Elektron, så lad indkøbsvognen stå og forlad butikken ,mens du højlydt brokker dig over deres inkompetence … og aldrig kommer tilbage.

Glædelig mandag ellers 😀

Categories

4 Replies to “Visa Electron og Læsehesten i Skive …”

 1. Hehe …… gad vide om man skal prøve at besøge dem og skrive en check …. den kan de nok heller ikke klare 🙂

 2. Det var da pudsigt – jeg har altid kun fået en rigtig god behandling inde i Læsehesten i Skive! Og ja – jeg kan da godt forstå han ikke gider smide 4000 kr. ud om året på ingenting, når hans priser til gengæld er tilsvarende billigere, end steder hvor du kan betale med Visa Electron (især når du – ved at gå max 300 meter ned af gaden – kan hæve pengene i en hæveautomat. Men det er vi småfede danskere måske blevet for dovne til at gå efter????) 🙂

  Så inden dit næste sure opstød, så prøv at smil til ekspedienten, og spørg om der er en anden måde du kan betale, istedet for at spille dum smart over for ham. I denne her fortælling synes jeg det er dig selv der først talte ned til ham.

 3. Sjovt nok havde jeg egentlig også en træls episode derinde i samme butik. Og det var første gang jeg havde vovet mig derind, er ellers altid gået forbi, men opdagede at de da faktisk havde en hel masse brugbare ting og sager. Men jeg bliver i hvert fald ikke mødt med særlig stor venlighed; ekspedienten står og snakker i telefon da vi kommer ind (og nej det privattelefon(samtale) alt at dømme efter samtalens indhold!) Og gud hjælpe mig om hun ikke bare bliver ved, da min veninde går op til kassen for at betale – der gik i hvert fald ret lang og uacceptabel lang tid inden hun fik smækket på og kunne betjene! Ikke nok med det, bagefter spørger jeg pænt om de har et toilet jeg kan låne og så griner hun nærmest hånligt og siger, n”ej det har vi i hvert fald ikke! du må prøve længere nede” Nå.. farvel og tak, og regn ikke med at se mig derinde mere. Det var vist både første og sidste gang! 😉

 4. jeg må indrømme jeg kun blive talt ned til inde i læsehesten i skive når det er den kvindelig der står der.
  i starten tænkte hold da op en underlig humor da jeg spurgte hende hvornår ejeren selv var der og fik så svaret “ja det er der ingen der ved måske er han gået i graven men han har da lovet at komme men jeg har hørt ude i byen at aftaler er til for at blive brudt“

  jeg må indrømme der vidste jeg ikke hvad jeg skulle sige og følte mig faktisk som om at hun var lidt ligeglad med det hele. så jeg er begyndt med at se hvem der står derinde og er det hende kommer jeg tilbage et par dage efter..

  jeg syntes det er ufatteligt at de ikke kan se det giver sure kunder og der er da nok også en del som bliver skræmt og ikke kommer tilbage..

  men da jeg er på su er det næsten den eneste sted hvor jeg køber film og spil da de ikke koster det helt vilde.

Comments are closed.