Jeg undres …

Engang for længe længe siden, sådan starter et berømt radiospil, sidenhen har blandt andre brøderne Grimm og en fyr ved navn Hans Christian fra Odense taget frasen til sig. Men det var nu ikke for at starte en diskutionen på ord, jeg valgte ordstillingen for at illustrere at jeg nu vil fortælle en historie, en historie er en fiktionel fortælling der normalvis fremføres verbalt, dog med tiden er blevet overført til bøger og skriftruller af lærde folk der ønskede at dele disse folkesagaer med eftertiden.

Derfor kan vi idag skrive en fortælling, selvom den sætning i sig selv egentlig er noget vås. Det at der er tale om en fiktionel fortælling understreger ydermere at vi er ude i fantasiens verden og at det heri beskrevne på ingen måde kan eller bør henledes til personer, hændelser eller steder der findes ude i den virkelige verden, så sæt dig ned i rundkredsen, nyd fællesskabet og lev dig ind i historien.

Forestil dig vi har 3 venner, vi kalder dem A,B og C. Hvis nu A og B er rigtig gode venner med hinanden, men samtidig også rigtig gode venner med C, hvis nu A kender B igennem C og C kender A igennem D som også kender A. Hvad hvis de her stakkels venner pludselig bliver enige om at det her med hvem der kender hvem igennem hvem, hvorfor og hvor længe egentlig ikke er så vigtigt men bare konkluderer at de har det super nice sammen, og derfor beslutter sig at være sammen.

Så er der pludselig 3 rigtig gode venner, (D må ikke være med … han er grim), vi kalder dem E som defineres ved fællesmængden af A,B og C.

Forestil jer så samtidig at to tilfældige af disse venner har kendt hinanden endnu længere tid end den tredie, vi kalder disse venner for V1 og V2, de har endda været kærester i en for offentligheden ukendt periode, på et tidspunkt indseer V1 og V2 at fællesmængden af V1 og V2 med dertilhørende underfunktioner måske ikke lige er det ønskede udkom at deres venskab, men at det indledende arbejde (korpuleringen that is) egentlig er meget hyggeligt tidsfordriv og derfor fortsætter med den del.

Forestil dig så at det nye delelement i fællesmængden E pludselig begynder at indtrænge på det der tidligere var forbehold V1 og V2 en dog på en sådan obscure måde at V1 ikke engang får mulighed for at forsvare sig, endsige for at ændre udfaldet. Forestil dig samtig med at V2 lader stå og se til, uden at gøre noget, og endda begynder at misbruge situationen til sin egen vindings fordel.

Forestil dig generelt et scenarie hvor V2 og den nytilkomnde, lad os kalde ham V-1 generelt genmanipulerer og røvpuler V1 (som forresten er den sejeste af dem allesammen) i fuld offentlighed, og da V1 selvfølgelig ikke forventer den slags fra sine bedste venner, finder sig i det gør han ikke modstand og når ikke at forsvare sig selv og får slet ikke mulighed for at slå igen.

Forestil dig så hvordan det ynkelige forsøg på at forsvare sine handlinger kunne se ud, på en måde hvor den selvudnævnte hovedperson, V-1 og selvudnævnte talsmand for V2 udstiller sin egen mangel på intiligens og en række andre menneskelige evner.

Når du er færdige med at forestille dig det, så kan du svare på hvor store røvhuller det er muligt at være overfor sine venner, og tilsyneladende slippe afsted med skindet på næsen i behold.

Som en lille bonus er V1 medlem af en anden fællesmængde … lad os kalde den V1‘s støtteklub … den består af en stor del af V2‘s forhenværende venner og familie, den består af lumske nørder der med lede trick og teknik kan få personer til at forsvinde fra jordens overflade og hidkalde død og ødelæggelser ved hjælp af nuller, et-taller og gaffatape … den består af store behårede rockere med kæmpepikke og gusten armsved der deler bøllebank og fyre-sex ud til alle der går dem det mindste imod, den består af skarer og bissende tyre med kæmpehorn der dagligt spidses på en elektrisk blyantspidser, den består af en hær af små skolepiger med yndige smil, lange negle, kløpulver i lange baner og molotovcocktails, den består af advokater, juriske og revisorer der kender hvert et smuthul i loven således at alle de forhenværende elementer af gruppen ikke behøver frygte lovens lange arm længere tid end de 24 timer de må tilbageholde dig uden at stille dem for en dommer.

Forestil dig så at bæstet der står i spidsen for disse elementer, er en fredselskende temperamentsfuld men dog alligevel rolig og eftertænkesom fyr der har bedt de mange mennesker holde sig i ro … af den ene og simple årsag af V2 og det tredie-hjul (V-1) uden problemer graver deres egen grav dybere og dybere.

Forestil dig hvor heldige de ville føle sig hvis de vidste hvad der stod om næste hjørne og ventede på deres første fejltrin, samfundet mørke side, natten der opsluger alt. Mørke søger mørke, ondt søger ondt, jeg søger dig! Hold dig på måtten eller det går galt.

Forestil dig et kaos man kunne lave blot ved at nævne det rigtige sted …

Men heldigvis er det jo kun en historie, og jeg kunne ihvertfald aldrig finde på at gøre den slags … med mindre selvfølgelig man fucker med min familie, men det er der heldigvis ingen der er dumme nok til 🙂

Imagine…

Categories

9 Replies to “Jeg undres …”

 1. Wouw! Er den gamle H.C. lige opstandet i andre klæder?

  Jeg går helt klart glip af alt for meget ved at bo i byen..

 2. By the way Mikkel – du har ikke overvejet at udskifte nørdejobbet med forfatterjobbet – det kunne du vidst godt leve af 🙂

 3. Damn! Er der gået sport i at ophøje ting til et niveau hvor det ikke hører hjemme?
  Derfra hvor jeg troede jeg kom, plejede vi at kalde en skovl for en skovl og en tumpe for en idiot .. eller noget ..

  Skal selvfølgelig ikke antaste idioter, i og med at de selvfølgelig selv bestemmer om de vil stemme eller ej 🙂

  Bare en tanke..
  BT

 4. BT: Nu er jeg jo sådan set flyttet væk fra det sted hvor du troede du kom fra, hvor jeg vidst nok også troede at jeg engang kom fra, men helt sikkert stadig hører til.

  Derudover så kan det koste dyrt at kaste en skovl i havnen, eller for den sags skyld true med det, og da vi tilsyneladende har at gøre med en yderst intelligent og jura uddannet skovl her så må vi hellere træde varsomt.

  … Zebra 😀

 5. Mike: Så for satan! Nu ikke noget med at nævne noget om vores fine havnerundfarter nedefra!! Den slags er kun for de indviede, og vi ved jo ikke hvem der læser med herinde 😛

Comments are closed.