Kære Danskere … hold nu hovedet koldt.

Mette Frederiksen siger at håndteringen af angrebene i København kun er gået så glat som de er på grund af vidneudsagn fra helt almindelige borgere og rigtig dygtigt politiarbejde. Men det ér faktisk gået rigtigt godt, politiet har handlet hurtigt og folk har frivilligt givet vidneudsagn og man har fundet den.

Vi bør også sætte terror-angrebet i lys af de andre Europæiske terrorangreb, lige pt. skriver de på Tv2 at der er 2 døde og 6 sårede – i Madrig i 2004 døde der 191 mennesker – vi har været rigtig heldige, vores politi-indsats virker faktisk! Lad lige den synke ind et øjeblik!

Det er selvfølgelig stadig en tragisk situation og man bør fortsat arbejde mere og mere intenst på at løse det grundlæggende problem bag terroren og de religiøst/socialt betingelse spændinger i verden, men vores politi og efterretningstjenester fungerede faktisk rigtigt godt.

Husk det i de næste dage når:

  • Politikerne vil bruge det her som undskyldning til at indføre mere overvågning.
  • Når terroristerne praler af deres “success”.
  • Når krisen omtales som et nationalt problem.

Husk det nu, vores politi håndterede situationen rigtigt flot og det skal vi være stolte af. Næste skridt bør være en humanitær og social indsats, det bør hverken handle om mere politi, efterretning eller militær.