Sænkelse af registreringsafgiften

Jeg har hørt en masse hyklere brokke over at regeringens annoncerede sænkning af registreringsafgiften fra 180% til 150% … hvilket til stadighed har undret mig, det er en af de få positive ting som regeringen har brugt til bordet i denne her omgang.

Men altså, situationen er at ganske almindelige familier er tvunget til at købe kinesiske pap-biler med elendig sikkerhed og ussel kørekomfort, hvor familier i vores nabolande har råd til at købe f.eks Volvo og Folkevogne … det skyldes primært at vi betaler meget mere for bilerne i Danmark, det er et stort problem og det rammer primært almindelige mennesker … for millionæren (som af en eller anden skyld skal drives for had i den her omgang) betyder forskellen blot om han har råd til den store eller den lille Audi…

Reglerne nu før:

Biler fra 0-81.700 : 105% Afgift

Biler fra 81.700 : 180% Afgift

Reglerne i 2016 efter:

Biler fra 0-81.700 : 105% Afgift

Biler fra 81.700 : 150% Afgift

 

Det her har intet med rig eller fattig at gøre, det her handler om at folk der køber bil nu får mere bil for de samme penge. Folk der køber billige biler bliver i forvejen forkælet med en endnu lavere afgift og får altså lov at beholde flere af deres egne penge.

Hvis du vil kritisere finansloven så gør det ordentligt, fokuser på om der skæres de rigtig steder – Men lad nu være med at falde for den slags propaganda, kig på tallene før du hidser dig op – og angrib så finansloven der hvor den giver mening – der hvor der faktisk er substans i kritikken.

Tilføjelse: Jeg blev lige gjort opmærksom på at afgiftsnedsættelsen faktisk allerede er trådt i kraft.

Kilde: http://www.fm.dk/~/media/files/nyheder/pressemeddelelser/2015/11/aftale-om-finansloven-for-2016.ashx s. 12 afsnit 5